MENU
en fr nl
Gratis samples
Uw partner voor rubber en kunststof reserveonderdelen voor de zeefindustrie.

Zeefballen

Ballen voor zeven zonder onderbrekingen.
Producten met uitstekende slijtvastheid en actieve reiniging.
Productpagina
Onze burelen zijn gesloten vanaf maandag 22 juli. We zijn terug op maandag 29 juli.
Filter by product & rubber type
Showing All products

Nitrilrubber (NBR)

Nitrilrubber, ook bekend als Buna-N, Perbunan, acrylonitrilbutadieenrubber en NBR, is een synthetisch rubbercopolymeer van acrylonitril (ACN) en butadieen. Handelsnamen zijn Nipol, Krynac en Europrene.

Nitrilrubber is over het algemeen bestand tegen alifatische koolwaterstoffen, maar kan net als natuurlijke rubber worden aangetast door ozon, ketonen, esters en aldehyden.

Nitrilbutadieenrubber (NBR) is een familie van onverzadigde copolymeren van 2-propeennitril en verschillende butadieenmonomeren (1,2-butadieen en 1,3-butadieen). Hoewel de fysische en chemische eigenschappen variëren afhankelijk van de samenstelling van het polymeer van nitril, is deze vorm van synthetisch rubber ongebruikelijk omdat deze in het algemeen bestand is tegen olie, brandstof en andere chemicaliën (hoe meer nitril in het polymeer, hoe hoger de weerstand tegen oliën, maar de verlaag de flexibiliteit van het materiaal).

Toepassing

Het wordt gebruikt in de automobiel- en luchtvaartindustrie voor het maken van brandstof- en oliehandlingslangen, afdichtingen, doorvoertules en zelfafdichtende brandstoftanks, omdat gewone rubbers niet kunnen worden gebruikt. Het wordt in de nucleaire industrie gebruikt om beschermende handschoenen te maken. Het vermogen van NBR om een ​​temperatuurbereik van -40 tot 108 ° C (-40 tot 226 ° F) te weerstaan, maakt het een ideaal materiaal voor aeronautische toepassingen. Nitrilbutadieen wordt ook gebruikt om gevormde goederen, schoeisel, kleefstoffen, afdichtmiddelen, sponzen, geëxpandeerde schuimen en vloermatten te maken.

Rubber temperature restistance chart (in °C) Available qualities